Известие

Collapse
No announcement yet.

Cruise control инсталиране

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Cruise control инсталиране

Здравейте, тази екстра я нямам и определено доста ми липсва, днес се сдобих с лостчето и долната кора и събота или неделя ще го мъча. Въпросът ми е plug and play ли е инсталирането (както се оказа при 147) или ще трябва да се активира по някакъв начин. Имам ELM 1.4a и Multiecuscan с тях ще може ли да се активира (ако е нужно) и т.н. Ако някой е вършил такава манипулация нека пише. Благодаря ви !
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
    Здравейте, тази екстра я нямам и определено доста ми липсва, днес се сдобих с лостчето и долната кора и събота или неделя ще го мъча. Въпросът ми е plug and play ли е инсталирането (както се оказа при 147) или ще трябва да се активира по някакъв начин. Имам ELM 1.4a и Multiecuscan с тях ще може ли да се активира (ако е нужно) и т.н. Ако някой е вършил такава манипулация нека пише. Благодаря ви !
    При 159 има един основен проблем,който не е малък за мен.Аз съм се ровил за да разбера дали може,може но не е лесно.С три думи казано,снопа под таблото на колата е различен.Има куплунг в пасажерските крака отдясно под кората,там свършват кабелите от ЕКУ-то,и то волана ги няма.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Кабелите видях кой къде и т.н. софтуерно дали трябва да се пипа. Ето тук има една полезна галерия със снимки.
      http://www.159ownersclub.it/public/f...p?albumid=1010

Attached Files
      Last edited by mboge; d.m.y г., 16:13.
      Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Трябва да

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Това ще свърши ли работа ?

http://www.youtube.com/watch?v=cgrvQBQhT_c

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
            Това ще свърши ли работа ?

http://www.youtube.com/watch?v=cgrvQBQhT_c
            Не знам,ФЕС може ако е регистриран обаче,за фрии версията не знам.
            Действай и да кажеш резултата,някой ден и аз бих се хванал,ама за сега не ми се занимава.
            Last edited by Mury; d.m.y г., 22:40.

Comment

Стана Малко по различно от изпълнението, което бях намерил а именно оказа се, че нямам окабеляване на въпросната букса в пасажерските крака D001 и опънах кабел направо до компютъра, а захранване за Cruise-a взех от бушоните в краката на шофьора:

2 пин - 17 пин на кафявата букса до бушоните (от някъде изрових инфо, че от там по принцип се захранва).
              38 пин - 1
              77 - 4
              78 - 5
              56 - 6

По този начин ги свързах, кабела го прекарах през една гумена тапа, до която обаче се стига след сваляне на чистачките и решетката и така кабела се озовава зад бушоните и от тук на там е лесно. След като свързах всичко с регистриран FES ---> CAN Setup ---> Настройки ---> Лампа на Cruise Control (направих го разрешено) ---> Proxi процедура и след като изписа, че всичко е завършено изключих от контакт и изчаках малко.

На следващото подаване на контакт вече светеше и зелената лампа на Cruise Control-a при чекването. Тествах и в движение всичко е ток, определено си заслужава

Attached Files

Comment

Единствено ме притеснява,че си прекарал кабела оттам,ако почне да влиза вода,може да има страдания................. Иначе евала за мерака.

Comment

Не мисля, че ще влиза тапата е гумена и я притиска метална пластина отгоре, направил съм цепнатина за кабела в гумата. Може да мацна и малко силикон за по-сигурно

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Comment

При мен има оставена букса под волана която е свободна. Дали е за темпомат ? Колата е 2008 година 2.4 TI при всеки ли я има тази букса или при мен е оставена се чудя?
                    Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщение
                      При мен има оставена букса под волана която е свободна. Дали е за темпомат ? Колата е 2008 година 2.4 TI при всеки ли я има тази букса или при мен е оставена се чудя?
                      Нямаш ли темпомат?
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

През лаптопа си го пуснах ,но нямам ръчка
                        Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

И аз вече съм с успешно ретрофитнат круз контрол. Само пуснах допълнителни кабели до нулата...монтирах лостчето, после го активирах и всичко тръгна

Comment

Привет,колеги.
                            Къде се намира и коя е буксата на темпомата,искам да я препипам? Вчера минах през един неохраняем прелез,пораздрусах се,бях на темпомат с 50км/ч и не ми се намаляше(тъпо от моя стрна) и като преминах темпомата спря,както и изгасна индикацияна на таблото.Докато бях в движение така и не можах да го пусна повече,та спрях ,изгасих,запалих и се оправи.Няма грешки,сега всичко си работи нормално.
                            Дали има някаква защита да се изключва при неравност,но пък защо да не иска да тръгне повече,а е нужно изгасяне на мотора? Или буксата ми е направила номер?
                            Някой има ли идея по въпроса?
                            Благодаря.

ПС. Сега се поразчетох в Елерна и нищо не пише за защити и тем подобни,касае за други неща и проблеми....та май само нещо от сорта на букси и връзки става дума,защото това е първия път дето ми прави този номер.
                            Last edited by undy; d.m.y г., 13:42.
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Абе карай си и си свиркай, ко са филмираш толкоз. Сигурно някоя букса се е размърдала и я е захапало като грешка, на следващото палене е видяло че вс е ок и пак е влязло в активност.

Пс Ако толкоз искаш да я хванеш, закачи диагностиката и пак скочи в същата дупка
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X